Πώς να κάνετε το 2019 την καλύτερή σας χρονιά!

πως να θέσετε νέους στόχους το 2019

Η έναρξη ενός νέου έτους είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για να θέσουμε ένα στόχο, γιατί όλα τα αισθανόμαστε σαν μία εντελώς νέα αρχή. Οι άνθρωποι συχνά βλέπουν τη νέα χρονιά με ενθουσιασμό και κίνητρο επειδή πιστεύουν ότι θα είναι καλύτερη γι ‘αυτούς.

Σύμφωνα με έρευνες, το 80% των στόχων της Πρωτοχρονιάς αποτυγχάνει μέχρι το Φεβρουάριο…

Είτε πρόκειται να χάσετε βάρος, να εξοικονομήσετε χρήματα, να μάθετε μια νέα δεξιότητα ή να βγείτε από κάποιο χρέος, οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν και παραιτούνται από τους στόχους τους από τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Αρχίζουν με υψηλό κίνητρο και είναι τόσο αφοσιωμένοι ώστε νιώθουν ότι μπορούν να το πετύχουν. Ωστόσο, καθώς ο χρόνος περνά, τα κίνητρά εξασθενούν και έτσι επανέρχονται γρήγορα στις παλιές συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους.

Το να ορίσετε ένα νέο στόχο είναι εύκολο, αλλά το να τον εκτελέσετε και να τον ακολουθήσετε είναι εξαιρετικά δύσκολο. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα καταφέρνουν.

Αν θέλετε να επιτύχετε όλους τους στόχους σας, εφαρμόστε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Κάντε τους στόχους σας συγκεκριμένους, μετρήσιμους και με προθεσμία!

Αυτό μπορεί να ακούγεται τόσο απλό και εύκολο, ωστόσο, οι περισσότεροι δεν ακολουθούν αυτόν τον κανόνα.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟΙΧΟΙ
Πρέπει να προσδιορίσετε τα τελικά αποτελέσματα που θέλετε. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, προσδιορίστε πόσα κιλά θέλετε να χάσετε. Αν θέλετε να μάθετε μια νέα δεξιότητα, προσδιορίστε την. Αν θέλετε να ταξιδέψετε σε νέα μέρη, προσδιορίστε τον τόπο.

Δεν μπορείτε να είστε αόριστοι όταν πρόκειται για την επίτευξη των στόχων σας. Όταν οι στόχοι σας είναι ασαφείς, δεν δίνετε στο μυαλό σας έναν συγκεκριμένο στόχο στον οποίο πρέπει να εστιάσει.

ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε τον στόχο σας συγκεκριμένο είναι να το κάνετε μετρήσιμο. Συμπεριλάβετε αριθμούς στους στόχους σας.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερο, ορίστε πόσα βιβλία θέλετε να διαβάσετε. Εάν θέλετε να έχετε λιγότερο άγχος, μάθετε πώς μπορείτε να το κάνετε. Ίσως να μπορείτε να ξεκινήσετε με 5 λεπτά διαλογισμού κάθε πρωί.

Όσο πιο συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι είναι οι στόχοι σας, τόσο πιο εύκολο είναι να καταλήξετε σε ένα σχέδιο και τόσο πιθανότερο είναι να το εκτελέσετε.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
Προσδιορίστε ακριβώς πότε θέλετε να επιτύχετε τους στόχους σας. Συμπεριλάβετε μια προθεσμία. Ένας στόχος χωρίς προθεσμία δεν είναι στόχος, είναι απλώς μια απλή επιθυμία.

Τώρα που έχετε μια σαφή ιδέα για το τι θέλετε να επιτύχετε, είναι καιρός να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

2. Αλλάξτε τις συνήθειες σας!

Ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι χάνουν το κίνητρό τους για την επιδίωξη των στόχων τους είναι ότι ακολουθούν τις λάθος συνήθειες. Όταν ορίσετε ένα στόχο που δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλετε ή που δεν ευθυγραμμίζεται με αυτό που είστε, ποτέ δεν θα το επιτύχετε. Ο μόνος τρόπος για να επιτύχετε είναι να μεταμορφωθείτε σε κάποιον που αξίζει τον στόχο αυτό.

Για παράδειγμα, εάν ο στόχος σας είναι να κερδίσετε 50.000€ ετησίως, δεν υπάρχει τρόπος να το πετύχετε εάν αρνηθείτε να αλλάξετε και εξακολουθείτε να τηρείτε τη νοοτροπία των 20.000€ ετησίως.

Οι άνθρωποι που επιτυγχάνουν τους στόχους τους είναι εκείνοι που αλλάζουν τη νοοτροπία και τις συνήθειές τους. Θα πρέπει να αναπτύξετε τις σωστές συνήθειες, να βελτιώσετε τις ικανότητές σας για να επιτύχετε.

3. Δημιουργήστε το σχέδιο δράσης σας!

Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι δεν έχουν σχέδιο. Χωρίς ένα σχέδιο, δεν δίνετε οδηγίες στο μυαλό σας για το τι πρέπει να κάνετε.

Ακριβώς όπως αν επισκέπτεστε μια χώρα που δεν είχατε βρεθεί ποτέ πριν. Η επίσκεψη σε αυτή τη χώρα είναι ο στόχος σας. Πώς περνάτε το χρόνο σας εκεί, που μένετε, μέρη για να επισκεφθείτε, τι να φάτε κλπ., είναι μέρη του σχεδίου. Όταν δημιουργείτε το δρομολόγιο, δημιουργείτε το σχέδιο.

Με άλλα λόγια, το σχέδιο δράσης σας είναι ένα λεπτομερές σχέδιο του τι πρέπει να κάνετε για να πετύχετε τον στόχο σας.

Μην πείτε μόνο ότι θα ασκηθείτε για να χάσετε βάρος… «Θα κάνω jogging για 45΄ την Τρίτη και την Πέμπτη στις 7 το πρωί», «Θα γράψω και θα δημοσιεύσω μια δημοσίευση στο blog τη Δευτέρα μέχρι τις 8 μ.μ.»

Όσο πιο συγκεκριμένοι είστε με το σχέδιο δράσης σας, τόσο πιο πιθανό είναι να εκτελέσετε αυτή τη δράση. Αυτό δίνει ένα άμεσο και σαφές μήνυμα στον εγκέφαλό σας για το τι πρέπει να κάνετε και πότε. Και όταν έρθει η ώρα, θα το κάνετε πραγματικά.

4. Δημιουργήστε το πρόγραμμά σας!

Τώρα που έχετε σαφή στόχο και συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα χρονοδιάγραμμα και να αποκλείσετε κάθε άλλη ενέργεια ενδιάμεσα.

Εάν θέλετε να τελειώσετε ένα project ή μία εργασία στο σπίτι, προγραμματίστε το χρόνο σας μόνο γι΄αυτό. Αν κάποιος θέλει να συζητήσει μία δουλειά μαζί σας κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας, απορρίψτε ευγενικά και επαναπρογραμματίστε μια άλλη φορά για να συζητήσετε μαζί τους. Έτσι εστιάζετε αποκλειστικά στην εκτέλεση της εργασίας.

Θέστε λοιπόν την προτεραιότητά σας στον στόχο σας. Κάντε πρώτα, ό, τι είναι σημαντικό για εσάς.

5. Βρείτε έναν συνεργάτη!

Είναι δύσκολο να επιτύχετε τους στόχους σας εάν κάνετε τα πάντα μόνοι σας.
Ο «συνεργάτης» σας μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Ένας φίλος, ο σύζυγός σας, ο σύμβουλός σας, ο προϊστάμενός σας, ο συνάδελφός σας κ.λπ.

Σε μια μελέτη που διεξήγαγε ο Δρ Gail Matthews ανακάλυψε ότι όταν οι άνθρωποι μοιράζονται τις δεσμεύσεις τους με άλλους, είναι πιο πιθανό να τις τηρήσουν.

6. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι είστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων σας, είναι να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν. Μερικοί άνθρωποι «εργάζονται» για τους στόχους τους για λίγες μέρες. Μερικοί δρουν για μερικές εβδομάδες. Και κάποιοι διατηρούν τη δράση τους για δύο ή τρεις μήνες. Και μέχρι το τέλος του τρίτου μήνα, οι περισσότεροι θα παραιτηθούν από τους στόχους τους…

Τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά αν έχετε ένα σύστημα παρακολούθησης για να μετρήσετε την πρόοδό σας. Όταν παρακολουθείτε την πρόοδό σας, θυμάστε τους στόχους σας και τι πρέπει να κάνετε για να λάβετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Όταν δεν βλέπετε καμία πρόοδο, θα αρχίσετε να χάνετε την ελπίδα, η οποία τελικά θα σας οδηγήσει στο να εγκαταλείψετε τους στόχους σας.

7. Υψηλοί στόχοι; Ναι αλλά με εστίαση στην πρόοδο!

Όταν πρόκειται για τον καθορισμό των στόχων του νέου έτους, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πρέπει να θέσουν μεγάλους στόχους. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να θέτουμε μεγάλους στόχους. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι δεν πιστεύουν στους μεγάλους στόχους που έθεσαν!

Αυτό που σας φέρνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η πρόοδός σας. Έτσι, πρέπει να εστιάσετε στις μικρές καθημερινές ενέργειες, όχι στα τελικά αποτελέσματα.

Αν θέλετε για παράδειγμα, να χάσετε 10 κιλά, το σχέδιο δράσης σας μπορεί να είναι να ασκείστε τακτικά και να ακολουθείτε ένα σχέδιο διατροφής. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται πάρα πολύ την απώλεια του βάρους και όχι το τί θα κάνουν.

Εστιάστε στην πρόοδο και θα έχετε τα αποτελέσματα!

8. Δημιουργήστε το σωστό περιβάλλον!

Το επόμενο πράγμα που είναι αναγκαίο να κάνετε είναι να δημιουργήσετε το σωστό περιβάλλον που θα σας υποστηρίξει και θα σας βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων σας.

Το περιβάλλον διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση και την επίτευξη των αποτελεσμάτων που θέλετε. Όταν περιβάλλεστε από ανθρώπους που είναι φιλόδοξοι, έχουν μεγάλους στόχους, μιλάνε για ιδέες και ακολουθούν τα όνειρά τους, επειρεάζεστε θετικά.

Το περιβάλλον στο οποίο ανήκετε, συχνά παίζει ως ένα αόρατο χέρι που διαμορφώνει τις συνήθειες και τις αποφάσεις σας.

9. Βελτιώνετε συνεχώς τον εαυτό σας!

Ανεξάρτητα από τους στόχους που προσπαθείτε να ακολουθήσετε, πρέπει να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να βελτιώσετε τον εαυτό σας ώστε να μπορείτε να αποδώσετε καλύτερα. Χωρίς να αυξήσετε τις ικανότητές σας, θα παραμείνετε στάσιμοι.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να βελτιωθείτε είναι να δεσμευθείτε να διαβάσετε και να δράσετε. Όταν διαβάζετε, μαθαίνετε. Και όταν αναλαμβάνετε δράση, μαθαίνετε από την εμπειρία.

10. Να επανεξετάζετε συνεχώς τους στόχους σας!

Το τελευταίο βήμα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι να επανεξετάζετε συνεχώς τους στόχους σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναθεωρούν τους στόχους τους καθόλου. Το μόνο που κάνουν είναι να θέσουν τους στόχους τους και να τους γράψουν για μια φορά. Και έπειτα συνεχίζουν να ζουν τη ζωή τους. Μαντέψτε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Πολύ σύντομα, θα τους ξεχάσουν, θα αποσπαστούν από την καθημερινότητά τους και τελικά θα σταματήσουν.

Καταγράψτε τους στόχους, κοιτάξτε τους κάθε μέρα, παρακολουθήστε την πρόοδό σας σε καθημερινή βάση και αν χρειάζεται αναθεωρήστέ τους. Προγραμματίστε τους στόχους σας στο υποσυνείδητο μυαλό σας. Και όταν το κάνετε, τα αποτελέσματα θα έρθουν σε σας.

Η επίτευξη όλων των στόχων σας σε αυτό το ολοκαίνουργιο έτος είναι δυνατή. Εφόσον ακολουθήσετε αυτά τα 10 βήματα που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να είστε σε θέση να το κάνετε καλά.

Γι ‘αυτό ξεφορτωθείτε την αναβλητικότητα και αρχίστε να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε. Κάντε το 2019 το καλύτερό σας έτος!

Καλή επιτυχία!